The Sımpsons Hakkında


Karikatürist Matt Groening tarafından yaratılan (ve Matt’i gösteren Bart hariç ailesinin isimlerini temsi eden SIMPSONLAR ilk gösterimi 1989’da yarım saatlik bir Noel özel programıyla oldu ve 1990 Ocak’ında yarım saatlik komedi dizisi olarak prime time’da gösterilmeye başlandı. Dizi eleştirmenler ve hayranları tarafından televizyondaki Amerikan ailesinin en doğru ve en komik tasvirlerinden birisi olarak nitelendirildi.

Springfield toplumunun bir parçası olan Simpsonlar, donut seven, Springfield Nükler Enerji Fabrikası’nın güvenlik kontrolcüsü baba Homer; kocaman mavi saçları olan, ailenin içinde barışı korumaya çalışan ve bazen ek iş olarak garsonluk yapan, ilgili anne Marge; cehennemde yetişmiş, bir anda kardeşten kalleşe dönüşebilen, 10 yaşındaki Bart, (İngilizce yaramaz anlamına gelen brat sözcüğünün anagramı); saksafonla caz yapmayı seven ve yaşının çok ötesinde bilgeliğe sahip, felsefeye düşkün sekiz yaşındaki Lisa ve emzik emme sesleriyle çok sayıda duyguyu ifade etmeyi başarabilen bebek Maggie'den oluşuyor. Hepsi bir arada Amerikan ailesinin en çılgın örneğini sunuyorlar.

Aileyi seslendirenler arasında Homer’ı seslendiren Dan Castellaneta, Marge’ı seslendiren Julie Kavner, Bart’ı seslendiren Nancy Cartwright ve Lisa’yı seslendiren Yeardley Smith de bulunuyor. Hank Azaria ve Harry Shearer pek çok değişik karakteri seslendiriyorlar.

Gracie Films Production ve Twentieth Century Fox Television’ın ortak yapımı olan SIMPSONLAR Twentieth Century Fox Television Distribution tarafından dağıtılıyor.
Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz