Galaxy S6 ve S6 Edge İçin Android 5.1, Haziran Ayında Yayınlanacak



Kanadalı operatör Rogers, Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge için önümüzdeki aydan itibaren Android 5.1 güncellemesini dağıtacak.

Giriş ve orta seviye akıllı telefonları için Android 5.0.2 Lollipop güncellemesini başlatan Samsung, artık yavaş yavaş Android 5.1 dağıtımına hazırlanıyor. İlk dağıtımlarını her zaman üst seviye akıllı telefonları için gerçekleştiren şirket, Android 5.1 sürümünü önümüzdeki ay Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge kullanıcılarına ulaştıracak.

Rogers’a göre (Kanadalı operatör) Samsung’un yeni Galaxy’leri, Haziran ayı içerisinde Android 5.1 güncellemesine kavuşacak. Tabii bu tarih, Rogers’ın kendi belirlediği bir tarih. Yani zaman içerisinde güncellemenin dağıtılacağı tarih farklılık gösterebilir.


 

 Peki Android 5.1’le gelen yenilikler neler olacak?

Android 5.1 güncellemesinin gelmesiyle birlikte Galaxy S6 ve S6 Edge’e Misafir Modu özelliği gelecek. Bu sayede kullanıcılar, telefonlarının başkaları tarafından kullanılacağı zamanlarda kişisel verilerini gizleyip görünmemesini sağlayabilecekler.

Gelecek olan bir diğer yenilik ise RAW formatıyla çekim özelliği. LG G4 ve HTC One M9’da bulunan bu özellik, güncellemeyle birlikte Galaxy S6 ve S6 Edge’e gelecek. Bu formatla çekilen görüntüler olduğu gibi aktarılıyor ve çekim sonrasında fotoğraflar üzerinde daha fazla düzenleme yapılabiliyor. Ayrıca son güncellemeyle pil ömrünün daha da geliştirilmesi bekleniyor.
Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz