Akıllı Telefonlara Tepki Olan Akılsız Telefon: Light Phone

Akıllı telefonlara tepki olması amacıyla Kickstarter'da bağış bekleyen Light Phone, kullanıcıların sadece konuşabilmesi özelliğine sahip.
 

Sosyal medyayı ve gün içerisinde yaşanan tüm gelişmeleri anlık olarak takip etmemizi sağlayan en büyük unsurun akıllı telefon olduğunu söylemek sanıyorum yanlış olmaz. İş yerindeyken bile ‘bir ara bulayım da Instagram’da kimler takip etmeye başlamış, onlara bakayım’ diye düşünmemizi sağlayan akıllı telefonlara tepki olan proje, her zamanki gibi Kickstarter’da ortaya çıktı.

Light Phone adındaki bu cihazın kullanıcılarına sunduğu tek özellik, numarayı çevirerek görüşme yapmanızı sağlamak. Bir de saati gösterme özelliğine sahip olan bu telefon o kadar küçük ki cüzdanınıza dahi sığabiliyor. İsterseniz akıllı telefonunuzla bağlantılı olarak çalışmasını sağlayabileceğiniz Light Phone, telefonunuzun şarjı bitmiş olsa bile 500 dakika boyunca konuşma süresi sunuyor.



Projenin amacının insanları daha özgürleştirmeye yönelik olduğunu söyleyen ürün geliştiricisi Joe Hollier, bu ürünle birlikte devamlı olarak internette sörf yapıp gelen mesajlara cevap vermemenin insanı daha da özgürleştirip huzurlu olmasını sağlayacağına inanıyor. Ürünün çok fazla fonksiyonu olmaması, dolayısıyla şarjının da diğer akıllı telefonlara göre daha uzun süre dayanmasını sağlıyor. Light Phone, tek bir şarjla 20 gün boyunca kullanılabiliyor.



Kickstarter’da 200 bin dolarlık bir hedef belirleyen ve 43 gün kala 40 bin dolara yakın bağış toplamayı başaran Light Phone, bu süre içerisinde istediği fona ulaşırsa 100 dolar karşılığında 2016 yılının Mayıs ayında kullanıcılarıyla buluşturulacak. Ayrıca 125 dolar ödeme yaparsanız, telefonla birlikte bir kitap ve tişörtün de sahibi olacaksınız.
Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz