Otobüslerin Durağa Gelmeden Nerede Olduklarını Öğreneceksiniz

Bir akıllı telefon uygulaması olan İETT MOBİETT’e 2013 yılında “Mobiett Akıllı Durak” ve 2014 yılında “Mobiett Nasıl Giderim” uygulamalarını hizmete sunan İETT, ayrıca mevcut uygulamaları güncelleştirdi.


Yeni Mobiett’te neler geldi?

Uygulamanın yeni versiyonuyla birlikte eklenen durak radarı özelliği sayesinde durakların konumları arttırıldı, ayrıca gerçeklik özelliğiyle otobüslerin bulunduğu yerler,gerçek görüntüler eşliğinde gösterilmeye başlandı.

Yılda 10 milyonu geçkin turistin ziyaret ettiği İstanbul’da, uygulamayı İngilizlerin ve Arap ülkelerinden gelen kişilerin kullanabilmesi için “İngilizce” ve “Arapça” başta olmak üzere yabancı dil desteği getirildi.

Görme engelliler için bir alarm sistemi gerçekleştirildi. Buna göre istenilen durağa ve hatta otobüs gelmeden belirtilen zamandan önce alarm çalarak, kişinin otobüsle ilgili hareket ve bilgilerine kolayca ulaşılabiliyor.

MOBİETT Akıllı Durak uygulaması sayesinde, İstanbul’da bulunan yaklaşık 11 bin durak, “akıllı durağa” dönüştürüldü. Ayrıca 6 bine yakın otobüsün durağa varış süreci de gerçek zamanlı olarak kullanıcılara verilecek bir altyapı sunuluyor.


 
Mobiett uygulamasının indirme linkleri


Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz