Crimson Warden – Güney Diyarlarının Yükselişi

TAM İNCELEME

Crimson Warden – Güney Diyarındaki Laneti Kaldır!

Crimson Warden, Ali Osman Hayal ve Kemal Hayal kardeşlerin birlikte yaptığı açık dünya rol yapma oyunu. Oyunun tanıtımını daha önceden yapmıştık.  Şimdi, gelin birlikte detaylıca tadına bakalım. Oyunun giriş ekranındaki halılar Türk halısı mı yoksa?
Crimson Warden Giriş Ekranı
Crimson Warden Giriş Ekranı

Güney Diyarında Bir Gün

Antik bir lanetin krallığın güneyindeki topraklarda yeniden uyanmasıyla oluşacak kaos ortamını kontrol altında tutmak için kral en seçkin askerlerinden birini, oyunun ana karakteri Crimson Warden‘ı, o toprakları ordusuyla gelene kadar güvende tutması için gönderir. Maceramız da burada başlıyor.

Maceraya Gönderen Görevler

Yaratıklar tarafından basılmış bir köyde başlıyoruz. Köylü ihtiyar ile konuşarak ilk görevimizi alıyoruz. Görevlerden tecrübe ve altın kazanıyoruz. Görevlerimizin yazılı olduğu liste en fazla 5 görev alıyor, yani daha fazla görev taşıyamıyorsunuz. Fazla görev verecek NPC de yoktu zaten ilk başladığımız köyde. İçinde 117 tane ana görev ve 6 tane yan görev zinciri bulunduran oyun bu konuda epey iddialı. Tekrar etmeyen ve özgün görevler sizi oyunun içerisinde tutmakta gayet başarılı oluyor.

Altınları Nasıl Harcayalım?

Oyundaki görevlerden altın elde edebildiğimiz gibi çevredeki kasaları kırdığımızda, yaratık öldürdüğümüzde, karşımıza çıkan sandıkları açarak veya yerdeki elmasları toplayarak altın kazanabilirsiniz. Elmasları ilk gördüğümde özel para birimi felan sanmıştım ancak oyun sadece altın üzerine kurulu ve altın elde etmesi çok kolay. Çeşit çeşit elmas var; mavi, mor, yeşil… En fazla altın veren hangisi diye bakınırken hepsi de hemen hemen aynı 60 70 civarı altın veriyor. Altınları yetenek geliştirmek, karakterimizin özelliklerini (can mana ve dayanıklılık) geliştirmek, dükkandan iksir satın almak için kullanıyoruz.

Karakter Özellikleri

Can: Can yani… Ne diyebilirim ki? Biterse Game Over!
Mana: Büyülerde kullandığınız kaynağınız.
Dayanıklılık: Bu zırhla alakalı değil, bu bildiğiniz çeviklik (stamina). Saldırılarda ve savunmada kullandığınız kaynak.
Saldırı: Kılıçla vurduğunuzdaki hasarınızı artırıyor.
Savunma: Zırhınızın artırıyor, aldığınız hasarı azaltıyor.
Bu özellikleri miktarı ve yenilenme hızı olarak 2 farklı şekilde geliştirebiliyorsunuz. Burada şunu da söylemezsem olmaz; can ve mana o kadar yavaş yenileniyor ki (yaklaşık 3 saniyede 1 mana/can). Çatışmadan çıkıp başka yaratığa saldırdığınızda can mananız dolmamış oluyor neredeyse. O nedenle mağazadaki 200 altın karşılığında iksirleri kullanmayı unutmayın. Bunları en sona yazarım öneriler kısmına.

Ne Tarz Yetenekler Lazım?

Oyunda mana harcayarak kullandığınız birkaç farklı yeteneğiniz var. 1 tanesi gelişmiş yetenek (ulti), can yenilenmesi ve mana yenilenmesini artırıp can ve mana havuzlarını çok hızlı dolduruyor ama bekleme süresi 100 saniye. Zümrüdü Anka Kuşu, Meteor, Alev Koşusu, Büyülü Kalkan, Alevli Kılıç, Buz Oku, Kutsal Güç (ulti), Ateşin Öfkesi, Şifa, Şimşek Fırtınası olmak üzere 10 adet yeteneğimiz var.

Uzun Lafın Kısası…

Gördüğümüz çoğu nesne ile etkileşime girebilmemiz (kasa, sandık, varil vb.), görev takibini hem karakterimizin üzerindeki bir ok ile, hem de sağ üstte bulunan küçük haritadan takip ediyor olabilmemiz, birbirinden farklı büyülerimiz ve oyun tarzımıza göre şekillendirebilmemiz ve harika müzikleri bu oyunun ufak ve güzel detaylarından sadece birkaçı. Karakterimizi seviye atlatıp güçlendirmek için görevleri tamamlamamız gerekmekte. Tabii bu sırada karşımıza ikinci bir engel çıkmakta; Canavarlar. Her Rol Yapma Oyununun vazgeçilmezi olan canavarlar Crimson Warden oyununda çeşitlilikleri ile karşımıza çıkıyor; İçinde Ork’ların, Goblin’lerin bulunduğu 20’den fazla özgün düşmana karşı çarpışmaktayız.

Önerilerim

-Can ve mana bence çok yavaş yenileniyor, oyunun başlangıcında can ve mana yenilemesini geliştirmek önemli.
-Şimşek Fırtınası yeteneği çevrenizdeki tüm yaratıklara saniye başına hasar verdiğinden dolayı çabuk seviye atlamak için 3 5 yaratığı kendinize çekip aynı anda kesebilirsiniz.
-Mağazadan iksir almayı unutmayın, iksirler çok önemli bence. Şifa yeteneği anında basılmadığı için iksirler bazen hayatınızı kurtarabiliyor.
-Yaratıkların can barlarının onlarla savaşırken gözükmesini isterdim. Çok iç içe girince düşmanın kaç canı var göremeyebilirsiniz. Siz o dev gibi şeylerle oyun başı fazla uğraşmayın. Zaten 3 kere vursalar ölüyorsunuz. (merak edip deneyen birisi olarak konuşuyorum)
-Görevleri yaparken mutlaka Alev Koşusu yeteneğini kullanın, uzun mesafeleri daha hızlı gidersiniz. Canınız azsa düşmanlardan kaçmak için de kullanabilirsiniz.
Crimson Warden şimdilik Google Play Store üzerinden Android cihazlarda ancak iOS platforma da çıkmasının da yakında olduğunu geliştiricilerden öğrendik. Oyun hakkında daha fazla şey için resmi sitesine de göz atabilirsiniz.
Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz