ABD'den Türk Kanser Hastalarına Büyük Destek



Kendinizi ve şirketinizi anlatır mısınız? 


‘Tüm kanser hastalarının kişiye özel bir tedavi görmeleri gerektiği ‘noktasından yola çıkarak, 2015 yılında New York’ta kurduk Massive Bio’yu. Kanser hastalarına, kişisel kanser tedavisinde gelinen en son bilimsel verilerle ve bunu değerlendiren ABD’deki uzman ekibimiz vasıtasıyla hassas onkoloji ve immunoterapi ile ilgili önerileri online platformumuz vasıtası ile hastalara ve onkologlara ulaştırıp uygulanması konusunda yardımcı oluyoruz. 

Bu hizmeti sağlayabilmek için şirketimiz üç önemli yapıdan oluşuyor. Kanser ilaçları, genetik tümör profilleri, biomarkerlar, tedavi yöntemleri, kanser hastalıklarına ait süreci ve tedavileri içeren yapay zekâ tabanlı ve gerçek zamanlı bir büyük veri platformuna sahibiz. ABD’nin farklı bölgelerinde ve bilinen unlu kanser merkezlerinde görev de alan yaklaşık 40 kişilik medikal onkolog, bioinformatik bilim insanları, onkoloji, hemsireler, data scientist, sigorta uzmanlarından oluşan bir ekibimiz var. Son olarak her kanser hastasının hastalığının teşhisinden itibaren bilgi, tedavi ve finansal açıdan desteklenmesini sağlayan bir ekibimiz var. Ürünlerinizin kullanım alanını bir örnekle paylaşır misiniz? Spesifik olarak bir müşteriyle yaptığınız bir isten bahsetmenizi rica ederiz. 

 Massive Bio servisinde özellikle, somatik yani kati kanser türleri ki bunlar akciğerde, pankreas, mide gibi kanser türleridir ve kanserin her evresinde ki her yastaki hastalara yardımcı olabiliyoruz. 

Online olarak kanser hastaları direkt Massive Bio'ya ulaşabiliyor. Hastaneler, klinikler, onkoloji merkezleri ile çalışarak hastalara ve doktorlara hizmet sağlayabiliyor. Ayrıca, izin alarak oluşturduğumuz veri platformunda ilaç şirketlerinin daha etkili ilaçlar yapabilmelerine ve sigorta şirketlerini daha uygun bütçelerle hastalara poliçeler sunma konusunda süreçlerimizi oluşturuyoruz. 150bin den fazla kanser hastasına destek veren Cancer Treatment of Amerika bizim platformumuz ve deneyimizden yararlanarak hastaların bir kısmini bize yönlendirebiliyor. Türkiye’de Anadolu Saglik Merkezi ile bu alanda iş birliğimiz var. 2016 sonu itibari ile yaklaşık 350 hastaya yardımcı olmuş olacağız, 9 tane de kurumsal şirketle anlaşma sağlamış bulunuyoruz. 

Massive Bio 2017 yılına kadar bu sayısı 1000’e çıkarmayı hedefliyor. Türkiye dışında hangi ülkelerde faaliyet gösteriyor veya işbirliği yapıyorsunuz? ABD merkezli ve çalışanlarının takati Amerikalı bir şirket olarak hastelimizin büyük çoğunluğu ABD’deki kanser merkezlerinde, kanser gruplarından gelen hastalardan oluşuyor. Ayrıca, Türkiye’de yaklaşık 30 hastaya yerel olarak destek sağladık ve bir kısmında ABD’de klinik denemeler ücretsiz katılımları konusunda yardımcı olduk. Bunun dışında, Yunanistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada, Kolombiya, Romanya, Brezilya ve Rusça konuşulan ülkelerden hastalarımız oldu ve çalışmalarımız yerel veya bölgelese partnerler ile devam ediyor. Bir kanser hastasının kişisel tüm bilgileri, tedavi gördüğü ana kadarki uygulamaları, ilaçları buna karsı hastalığın verdiği tepkiyi dikkate alarak online platformumuz üzerinde tedavi öneri haritasını ve raporunu oluşturuyoruz. Teknoloji ve kendi alanında söz sahibi bilim insanlarını bir araya getirerek kanser hastalarının yaşam süresini arttırılması, süregelen tedavi süreçlerine göre ekonomik avantajlar sağlamasında kolaylıklarla öne çektiğini düşünüyoruz. Ayrıca daha önce benzer hastalığa yakalanmış hastalar ve alınan sonuçlar ile karşılaştırmaları hastanın doktoru online olarak değerlendirme imkân oluşuyor. 

Algoritmamız; dünyaca ünlü onkolojisiler (Dana Farba ve Fox Chase gibi) ve şirketlerle (Thomsen Reuters gibi) yapmış olduğu anlaşmalar sonucu elde ettiği bilgi havuzundan besleniyor. Hastalarının gen haritasındaki özelliklere bakarak sadece o kişiye özel tanı ve tedavi opsiyonları sunuyoruz; hastalarının tedavilere verdiği tepkilere göre de algoritmasını iyileştirebiliyoruz.

Massive Bio Kurucuları Bize ücretsiz olarak ulaşın sizi kanser tedavinizde destekleyelim en iyi ABD'li onkologlarla size uygun en iyi tedavi yol haritasını evinizden ayrılmadan oluşturalım.

Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz