Adıyaman Tütünü

Adıyaman Tütünü

Dünya üzerinde sigaradan sonra en fazla tüketilen ürünlerinden olan tütünler ülkemizde de pek çok şehirde üretiliyor. Belli başlı üretim merkezlerinden biri olan Adıyaman ili ise farklı kalitede hazırlanan tütünleri ile dikkat çekiyor. Tütünlerin üretim aşamasında yaşanan farklılıklar ve üretimden sonra tütün haline getirilirken uygulanan işlemler Adıyaman tütünün de hem içimleri hem de kaliteleri etkileyebiliyor. Adıyaman orta içim orta kalite tütünler Adıyaman’ın dağlık alanlarında değil tarla kısımlarında yetiştiriliyor. Lüks özellikler içermediği gibi bütçeyi de zorlamayan bu ürün altın sarısı bir renge sahip olduğu için kullanacak kişilerin rengine dikkat etmesi gerekiyor. Koyu renkli ya da çok açık sarı tonlarda olan tütünler orta kaliteye uygun olmayan tütünler sınıfına giriyor.

Adıyaman Orta Kalite Tütün Özellikleri Nelerdir?

Adıyaman ilinde üretilen tütünler üretildikleri alanlara göre farklı kalitelerde olmaktadır.
Buna göre Adıyaman’da tütünler dağlık alanlarda ve geniş arazilerde üretilmektedir. Dağlık
alanlarda yetişen tütünler daha verimli alanlarda yetiştirildiği için ve daha fazla yağış
alabildiği için kalite olarak da lüks olarak satışa sunulmaktadır. Orta kalite tütünler ise
arazilerde yetiştirilerek tüketicilere sunulmaktadır. Adıyaman orta içim orta kalite tütünler boğaz yakmadığı gibi içerisinde çok fazla uzun saplar ve çöplerde bulundurmaz. Orta kalite olmasından dolayı Adıyaman tütünü alırken mutlaka düşük kalite ve yüksek kalite olanlarını da gözden geçirmeniz gerekir.

Orta İçim Tütün Nasıldır?

Adıyaman orta için orta kalite tütünlerde ne çok sert ne de çok hafif bir tat vardır. İkisinin tam ortası denecek bir tütün zevki veren bu ürünlerin kıyılmış hali de sert ve hafif içimlere göre orta seviyede olmaktadır. En kaliteli tütünler olan ince kıyılmış tütünler talaşlardan daha iri tanelidir. Orta içimler ise bu tanelerden daha büyük şekilde kıyılmış şekilde üretilmektedir. 
Adıyaman orta içim tütün dendiğinde genellikle tadı ve tatmin oranı da kastedilmektedir.
Orta içimlerde kişiler boğaz yakmayan ve çok acı olmayan bir tat alırlar. Koku olarak da sigara ve ya diğer lüks tütünler gibi yoğun bir duman ve koku bulunmaz.

Kaynak : Adıyaman Tütünü

https://www.adiyamantutunu.org/


Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz