Onur Ercoşkun Kimdir?

 Onur Ercoşkun Kimdir?

1980 yılında İstanbul’da doğmuştur.
İlk, orta ve lise eğitimini çeşitli şehirlerde tamamladıktan sonra 2006 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi fotoğraf ana sanat bilim dalını bitirmiştir. Akademik eğitiminin uzmanlık alanı siyah beyaz fotoğraf ve belgeselfotoğrafçılığıdır. Çeşitli dernek ve kurslarda eğitmenlik yapmakta ve workshoplar vermektedir.

Öğrencilik dönemlerinden bu yana birçok yazılı ve görsel medyaya fotoğraf ve prodüksiyon üretimleri ve projeleri yapmıştır. Çeşitli fotoğraf yarışmalarında birçok sergileme yapmış ve ödül kazanmıştır.

Kişisel sergileri olmuş ve bir sanatçı olarak birçok karma sergide yer almıştır.

Başta Tarkan olmak üzere birçok ünlü sanatçı ile devam ettirdiği fotoğraf çalışmalarının paralelinde devam ettirdiği prodüksiyon çalışmaları kapsamında 2009 yılında görüntü yönetmenliğini yaptığı Ceynur’un Yağmur isimli video klibi ile Altın Kelebek’te yılın klibi ödülüne layık görülmüştür.
2010 yılında ise özel bir proje olarak çekilen uzun metrajlı sinema filmi olan FİLM ( THE MOVIE ) için kamera arkasına geçmiştir. Görüntü yönetmenliğini üstlendiği film çekim teknikleri açısından Türkiye’de bir ilktir. DSLR makine ile yapılan çekimleri ile gerçekleştirilen film sinematografi açısından büyük övgü toplamıştır.

30.İstanbul Film Festivali'nde ilk gösterimi yapılan FİLM (THE MOVIE) Amerika Birleşik Devletleri'nin Georgia eyaletinde düzenlenen 8. Atlanta Underground Film Festivali'nde "En İyi Yabancı Film" ödülünü, Avustralya'da düzenlenen Improvised Film Festival'inde 2012 yılında "En İyi Doğaçlama Film" ödülünü almıştır.

Fotoğraf çekebilmek için makinelerin özellikleri ve markasının önemli olmadığı iddiasıyla yola çıkarak ortaya çıkardığı son kişisel sergisi “Cebimdeki Dünya” ile 2012 yılından bu yana ulusal ve uluslararası birçok sergide yer almıştır.

2013 yılında DİRENİŞİN ESTETİĞİ Gönüllü Karma Sergisine (AESTHETICS OF RESISTANCE Voluntary Exhibition) işleri ile katılmıştır.

2016 yılında Fransa’nın Perpignan şehrinde düzenlenen Visa Pour L’image gazete fotoğrafçılığı festivalinde Canon and Magnum First Impressions Portfolio Review’a seçilip Time dergisi Uluslararası Fotoğraf Editörü Alice Garbiner ile görüşme hakkı kazanmıştır. Bu sayede Türkiye’de Ara Güler’den sonra Magnum fotoğraf ajansına davet alan ikinci kişi ve bu görüşmelere katılma hakkı kazanan ilk kişi olmuştur.



Bu görüşmelerin bir sonucu olarak Ercoşkun, 4 yıl boyunca Alice Garbiner danışmanlığında Türkiye başta olmak üzere Makedonya, Fransa, İtalya, İspanya, Avusturya, Almanya gibi ülkelerde çekimler yapacak ve sergiler açacaktır.

Avrupa’nın tüm başkentlerinde düzenlenen European Month of Photography’nin Viyana ayağı Eyes On’a en iyi 50 fotoğrafçı arasında seçilerek Avrupa’nın sanat camiasının önde gelenleri ile görüşüp bu görüşmeler sonucunda önümüzdeki yıl Rusya’da düzenlenecek PhotoVisa festivali kapsamında 2 adet ve Hırvatistan’da düzenlenecek olan Organ Vida festivalinde 1 adet sergi düzenlemek üzere davet almıştır. Ayrıca Salzburg’taki bir yayınevi Onur Ercoşkun’a ait bir projeyi basmak için kendisine teklif götürmüştür. Görüşmeler devam etmektedir.

En son İngiltere’deki dünyada bir çok fotoğraf sanatçısının ve fotoğraf sanatı takipçilerinin ilgiyle takip ettiği Reclaim Photography Festival’deki karma sergiye 4 fotoğrafı ile girmeyi başaran Onur Ercoşkun ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil etmeye son hızla devam etmektedir.

Onur Ercoşkun’un 2012 yılında fotoğraf çekebilmek için makinelerin özellikleri ve markasının önemli olmadığı iddiasıyla yola çıkarak ortaya çıkardığı cep telefonu ile çektiği fotoğraflardan oluşan son kişisel sergisi “Cebimdeki Dünya” sergisinin gördüğü büyük ilgiden sonra gelen talepler doğrultusunda mobil fotoğrafçılık üzerine söyleşiler düzenlemeye karar vermesiyle ortaya çıkan “Cebindeki Dünya Ne Kadar Büyük?” üniversite gençliği ile kendi ortamlarında buluşmaya hazırlanıyor.



Türkiye’deki tüm üniversitelerde gerçekleştireceği “Cebindeki Dünya Ne Kadar Büyük?” projesi ile gençlerin ceplerinde taşıdığı dünyalarını beraber keşfetmeye çalışacak Onur Ercoşkun bu proje sayesinde mobil fotoğrafçılık kavramının ülkemizde daha bilinen bir dal olmasını sağlamayı hedeflemektedir.

Üretmeye devam eden Onur Ercoşkun kişisel fotoğraf sanatı projelerine devam etmekle birlikte ülke çapında başlatacağı sosyal sorumluluk projesinin, uzun metrajlı yeni film projesinin hazırlık aşamalarını hala sürdürmektedir.


Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz