Marvel'ın Merakla Beklenen Dizisi Daredevil Sonunda Yayınlandı!

Özellikle ''Marvel Cinematic Universe (Marvel Sinematik Evreni)'' sevenleri ve takip edenlerini sonunda sevindirecek haber geldi. ''Daredevil'' dizisi sonunda yayınlandı. Hemde öyle bir bölümle falan değil, 13 bölümle.

Evet, Netflix büyük bir süpriz yaparak dizinin ilk sezonunu oluşturan 13 bölümü birden bugün yayınlamaya başladı. Yayınlanmasını Netflix kanalının üstlendiği diziyi, nasıl ki çizgi romanları, süper kahramanları sevenler olarak bir ''Flash'' dizisini, bir ''Agents of Shields''ı ya da bir ''Gotham''ı takip ediyorsak, aynı o şekilde takip edeceğiz ( internetten...). 



Daredevil'ı bilmeyenleriniz hakkında hemen kısa bir özet geçelim; başarılı bir avukat olan Matt Murdock, çocukken geçirdiği bir kaza sonucu gözlerini kaybeder (radyoaktif bir madde gözlerine sıçrar). Gözlerini kaybetmesine karşılık diğer duyularını geliştiren Murdock, kendini sürekli olarak psikolojik ve fiziksel olarak geliştirir.

Duyma yetisi muazzam bir seviyeye varan Murdock, kulaklarını tıpkı bir radar gibi kullanarak çevresinde olan bitenin görüntüsünü zihninde canlandırır. Bunun yanına üstün dövüş yetenekleri de eklenince Matt Murdock, son derece tehlikeli, bir suçlu olarak karşılaşmak istediğiniz son adama dönüşecektir.

Yaşadığı ve büyüğü yer olan Hell's Kitchen'da suç oranı tavan yapmıştır. Küçük yaşta mafya lideriKingpin tarafından öldürülen babası için avukat olarak suçla savaşmayı seçen Murdock, adaletin mafyaya yetersiz kaldığını düşünür. Tamamıyla çeteler ve mafyaların elinde olan Hell's Kitchen'a hak ettiği adaleti vermeyi ise kendine görev edinir.

Son derece iyi dövüşen Matt Murdock, artık gündüzleri suçla adalet yoluyla mücadele eden bir avukat, geceleri ise suçla, adaletsizlikle kendi yöntemleriyle savaşan ''Daredevil''dır.

Daredevil'ın kısaca hikayesi bu şekilde. Diziyi bu denli önemli kılan şey ise doğrudan Marvel Sinematik Evreni ile bağlantılı olacağı. Iron Man, Captain America, Thor, Hulk gibi pek çok süper kahramanını ortak bir sinema evreninde toplayan Marvel, bu evreni gün geçtikçe genişletmekte.

1 Mayıs'ta vizyona girecek ''Avengers: Age of Ultron'' filmi ile yeni bir boyut kazanacak Marvel Sinematik Evreni, son olarak yayın hakları Sony'nin elinde bulunan Örümcek Adam'ı da bünyesine katarak büyük ses getirmişti. Şimdi bu kadroya Daredevil da eklenince, çizgi romanlarda özlenen Avengers'ı beyaz perde de doya doya göreceğiz (sırf Daredevil değil daha bir ton süper kahraman da yolda. Merak edenlere yorumlarda sayarım).



Tabiki şu an Daredevil'ın doğrudan beyaz perdeye geçiş yapacağı yönünde bir durum yok. Ancak Marvel tarafından da onaylanan durum, Daredevil'ın Avengers ile aynı evreni paylaşacağı. 

Bu arada birkaç gün önce Daredevil'ın orjinalinde olan kırmızı kostümü de görücüye çıkmıştı. Yine çizgi romanları takip edenler bilir, Daredevil'ın orjinal hikayesinde olan siyah kostümü daha önceden tanıtılmıştı. Ancak görünen o ki, siyah kostümüyle bir nevi acemilik dönemi geçirecek olan Matt Murdock, kırmızı ve orjinal kostümüne geçiş yaparak tam bir Daredevil olarak karşımıza çıkacak.



Marvel'ın en sevilen kahramanlarından biri olan Daredevil'ın duyurulduğu günden beri büyük ses getiren yeni televizyon serisini internet üzerinden izleyebilirsiniz. 
Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz