Twitter ve Youtube’a Erişim Engellendi!


Şu anda TİB tarafından bir açıklama yapılmamış olsa da Twitter ve YouTube’a erişim engellenmiş durumda! ‘Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir’ ibaresi yer almıyor olsa da bu iki siteye şu an Chrome ve Safari tarayıcılarından erişilemiyor. Bir süre Facebook’a da giriş yapılamadı fakat an itibariyle her iki tarayıcıdan da Facebook’a erişim tekrar yapılabiliyor.
DNS ayarlarını sıfırlayıp her iki siteye giriş yaptığınızda aşağıdaki görsellerle karşılaşıyorsunuz. Bunun teknik bir sorun mu yoksa bakanlık tarafından alınan bir karar mı olduğunu şimdilik bilmiyoruz. Hatırlayacağınız üzere birkaç gün önce internetle ilgili TBMM’ye bir teklif sunulmuş ve internet sitelerinin içerikleri dışında sitelere komple erişimin 4 saat içerisinde engellenebileceği açıklanmıştı.
Güncelleme: Erişim Sağlayıcılar Birliği’nden yapılan açıklamada Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan kendilerine bu yönde bir yazı gelindiği ve sürecin şimdilik devam ettiği açıklandı. ESB tarafından alınan bu kararın TTNET, Turkcell, SuperOnline, Avea ve diğer sağlayıcılara iletmesi bekleniyor. TTNET kararı hemen uygulamaya aldı ve sosyal medya sitelerine buradan erişim yapılamıyor. Diğer operatörlerin bu kararı teker teker uygulamaya alması bekleniyor. (yasa gereği gerekiyor dersek daha uygun olur)

 
Hürriyet’in edindiği belgelerde, erişimin engellenmesinin sebebinin geçtiğimiz günlerde Çağlayan Adliyesi’nde Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesi ve bu olayın sosyal medyada paylaşılması olduğu ortaya çıktı. Belgelerin devamında bu haberi yayınlayan haber sitelerinin de bir listesinin olduğu görülüyor.
Güncelleme 2: Facebook’un söz konusu içerikleri kaldırmasıyla birlikte erişime tekrar açıldığı açıklandı. YouTube ve Twitter’la birlikte Facebook’a da belirli bir süre erişim sağlanamamıştı.
Erişim sağlayamadığınız sosyal ağlara, aşağıdaki videoda yapılan işlemleri takip ederek tekrar erişim sağlayabilirsiniz.
Kaynak : webtekno.com
Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz