LG G4 ve Sony Xperia Z4 GFXBenchmark'ta Beraber Ortaya Çıktı

Bildiğiniz gibi tüm siteler tarafından yapılan mobil cihaz tanıtımlarında kullanıcının daha iyi cihazı tanıyabilmesi ve performansını bir nebze de olsa kavrayabilmesi için bazı testler uygulanır.

Benchmark olarak adlandırılan bu testlerin en önemlisi AnTuTu Benchmark olarak dikkat çekiyor. Fakat bir diğer yandan GFX Benchmark adında bir test daha bulunmakta. Grafik performansı noktasındaki testi sağlayan bu uygulamada ise önemli bir detay ortaya çıktı.



Beklenen birçok telefonların tanıtılması sonrası şu anda en çok merak edilen 3 cihaz buunmakta. Bunlardan biri Huawei Ascend P8 olarak dikkat çekiyor. Ama P8'e göre çok daha fazla merak edilen ve birçok kişinin satın almak için çıkmasını beklediği 2 telefon daha bulunmakta. Bunlar da Sony Xperia Z4 ve LG G4

Çeşitli görselleri ve teknik özellik detayları birer birer ortaya çıkan bu iki cihazın şimdi deGFXBenchmark'ta detayları ortaya çıktı. Yayınladıkları listede görünen bu iki cihazın özelliklerine bakıldığında ise detaylı olarak anlayabiliyoruz.



E6553 kod adıyla yer alan Sony Xperia Z4 için yukarıda gördüğünüz gibi detaylarına yer verilmiş.

5.1 inç büyüklüğünde ve Full HD ekrana sahip olacağı görünen Xperia Z4'ün Qualcomm Snapdragon 810 çipsetine sahip olacak. (4xCortex A57 + 4xCortex A53), Adreno 430 grafik işlem birimini kullanacak olan Z4'te 3GB RAM ve 32GB depolama kapasitesi bulunduğu anlaşılıyor. 



19 MP (5248 x 3936) arka kemara bulunan cihazda 4.8 MP (2592 x 1944) de ön kamera bulunduğu görülüyor. NFC desteği bulunacağı da görülen Xperia Z4'ün 
Android 5.0.2 ile geleceği görülmekte. Ancak kısa süre içerisinde Xperia Z3'e gelecek Android 5.1güncellemesi sonrası Z4 piyasaya büyük ihtimalle 5.1 güncellemesini alarak gelecektir.



LG G4'den bahsedecek olursak eğer 5.5 inç büyüklüğünde ve 2K ekrana sahip olacak olan telefonda bir sürpriz bulunuyor. F500x ve H815 olarak iki farklı kod adı görünen LG G4 için görünüşe göre Hexa-Core yani 6 çekirdekli bir işlemci bulunacak. Qualcomm Snapdragon 808 olacağı anlaşılıyor. Andreno 418 grafik işlemci birimine yer verecek olan LG, 3GB RAM ve 32GB depolama kapasitesine sahip olacak.

4K çekim destekli 15 MP (5312 x 2988) arka kemaya sahip olacağı görülen telefonda yine 4K çekim yapabilme yeteneğine sahip 7 MP (3264 x 2448) ön kamera bulunacak. (Tam olarak 4K değerlerini karşılamıyor olsa da 4K olarak geçeceğini düşünüyorum) Ayrıca tıpkı Z4'te de olacağı gibi NFC kullanacağı anlaşılan LG G4 için Android 5.1 ile geleceği de anlaşılmakta. Yani LG yapacağı tanıtım sonrası 5.1 güncellemesi için G4 kullanıcılarını uzun süre (!) bekletmeyecek.



Sonuç olarak her iki cihaza baktığımızda asıl sürprizin LG G4'te olacağını görmekteyiz. Çünkü genel algı bakımından Snapdragon 810 ile geleceği beklentisi içinde olanlar 6 çekirdekli bir işlemci ile karşılaşmaları bir farklılık ya da kötü olma hissi uyandırabilir. Snapdragon 810 kadar iyi olacağını düşünmediğim bu işlemci tercihinin neden olduğu ise bilinmiyor.

Ancak son olarak birkaç hatırlatma yapalım. Büyük oranda haklı olarak çıkmakta. Ama yanılmayacakları anlamına da gelmiyor. Özellikle dikkatimi çeken detay olan Snapdragon 808 konusu 28 Nisan'da yapılacak lansmanda ortaya çıkacak. Ayrıca 29 Nisan'da da İstanbul'da bir resmi lansman yapılacağını da sizlere hatırlatmış olalım.
Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz