Türk Twitter Dünyası En Güncel Tweetler


Türk Twitter Dünyası En Güncel Tweetler

Dünyanın en popüler sosyal ağlarından en başta gelen Twitter, San Fransisco’da 14 kişilik bir arkadaş grubu ile kurulmuştur. 21 Mart 2006 tarihinde kullanıma sunulan twitter bu zamandan sonra en popüler sosyal ağlardan birisi olmayı başardı.

Twitter, Popüler bir sosyal paylaşım sitesi olmakla birlikte insanların internet üzerinden birbiri ile etkileşim kurmasın, basit bir ara yüze sahip anlık mesajlaşabilinen bir uygulamadır.

Uygulamanın en önemli özelliklerini sıralayacak olursak;

Twitter’da anlık bilgi, haber, duyuru, kurumsal, kampanyalar, bilgiler, etkinlikler ve davet duyuruları gibi bir çok farklı şekilde iletişim aracı olmayı sağlamaktadır.
Twitter genel olarak şirketlerin reklam/pazarlama araçları gibi kullanılmaya da başlanmıştır ve bu sayede milyonlarca kişiye ulaşarak hedef kitlelerini artırabilmektedir.

Twitter’ın özellikleri

TT Trend Topic : Gezinilen sayfalara göre sol veya sağ köşede yer alan ve en çok konuşulan 10 konunun yer aldığı kısımdır.

Friday Follow : Takip ve Cuma kelimelerinin baş harflerinin birleşiminden olan FF, ilginç olduğu ve takip edilmesi gerektiği düşünülen kişiler kendi takipçilerinize duyurma işlemidir.

RT Retweet : Bir başkasının mesajını / içeriğini retweet yaparak kendi twitter hesabınızda yayınlamaktadır. Twitter dünyasında paylaş sözcüğü anlamına gelmektedir.

DM Direct Message : Twitter kullanıcılarının kendi aralarında mesajlaşmasını sağlayan özelliktir.

Hashtag : Twitter üzerinde herhangi bir konu hakkında başlık aramak ve oluşturmak için # işareti kullanılarak tweet atılmasına yardımcı olur.

Twitter’ın dünya gündemini takip etmek için sizlerde http://twitce.com/ adresine ziyaret ederek en güncel tweeterleri, en son paylaşılan popüler tweetlere göz atarak en kolay şekilde ulaşabilirsiniz.

Türk Twitter Dünyası En Güncel Tweetler

 


Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz