Windows 10 İndir - Nasıl Kurulur - Kurulum Rehberi

21 Ocak tarihinde yapılan lansman sonucu dikkatleri üzerine çeken Windows 10, Eylül'den bu yana teknik önizleme sürümü olarak hem kendini test ediyor, hem de merak eden kullanıcılar ile geliştiricilere de farklı bir fırsat sunuyor.

23 Ocak'ta yayınlanan  Build 9926 versiyonuyla Türkçe dil desteği ve lansmandaki bazı üzellikleri teknik önizleme sürümüne dahil eden Microsoft'un bu güncellemesi fazla ilgiyle karşılandı. Biz de temel olarak "Nasıl kuracağım?" sorusuna cevap vermeye çalıştık.

 

 Minimum Sistem Gereksinimleri


Her yazılımın olduğu gibi tabiki Windows 10 için de bir gereksinim var.

İşlemci: 1 GHz ya da daha hızlı
Ekran kartı: Microsoft DirectX 9 destekli
RAM: 1 GB (32 bit), 2 GB (64 bit)
Depolama alanı: 16 GB (32 bit), 20 GB (64 bit)


 

 Nasıl Kurulur?


Bunun 2 farklı yöntemi mevcut. Ya sıfırdan kurulum dediğimiz herşeyi silerek yeni baştan kurmak (ki genellikle bu tavsiye edilir) ya da kullanıma açılan Insider programı ile yükseltme yapmak. Seçim size kalmış.

Tabi ayrıca sanal makine olarak da kullanabilirsiniz. Bu da ayrı bir seçenek. Fakat özellikle yükseltme yapabilmek için bilgisayarınızda Windows 7, Windows 8 ya da  Windows 8.1 kurulu olma şartı var. Bunların dışında bir versiyon ya da işletim sistemi kullanıyor iseniz yükseltme seçeneğini kullanamazsınız. ISO dosyası ike format atmanız gerekecektir.
 

  Yükseltme Yapma


Yükseltme seçeneğiyle Windows 10 kullanımı için öncelikle Insider programına katılmanız gerekiyor. BU BAĞLANTI üzerinden Windows Insider programına katılarak başlayabilirsiniz.

Ardından Insider sayfasında yer alan Start Upgrade Now tuşuna basarak, sisteminizi Windows 10'a yükseltmek için gerekli olan programı indirebilir, inen programı çalıştırıp oradaki adımları takip ederek sisteminizi Windows 10 olarak kullanabilirsiniz.
 

  ISO Olarak İndirip DVD/USB İle Format Atma


Eğer Windows 7/8/8.1'den birini kullanmıyor ve Windows 10'a geçmek istiyorsanız, ya da sıfırdan tertemiz bir Windows 10 olmasını istiyorsanız bu seçeneği uygulamanız daha iyi olacaktır.

Öncelikle BU BAĞLANTIDAN Windows 10'a ait ISO dosyalarından Türkçe'ye tıklayarak indiriyoruz. (Tabi siz başka bir dil isterseniz istediğiniz dilde indirebilirsiniz) Dosya inmesini tamamladıktan sonra ISO dosyasını CD/DVD yazılı programlardan biriyle ister DVD'ye, ya da Win To Flash gibi programlar ile USB belleğinize atmanız gerekecek. Fakat ne DVD'ye ne de USB'ye direkt dosyayı atmanız işe yaramayacaktır. ISO  dosyasını yakmanız gereklidir. Bunu da özellikle belirtmiş olalım.

Fakat bu programlar yenine eğer bir USB taşıyıcı bellek sahibiyseniz BU BAĞLANTIDAN Windows'un kendi USB/DVD Download Tool ile sayfadaki adımları izleyerek yazmanızı tavsiye ediyoruz.
 

 Uyarılar


- Öncelikle Windows 10 Teknik Önizleme Sürümü bir nevi BETA versiyondur. Günlük kullanım bilgisayarları için uygun değildir. Birçok hata ve sorun ile karşılaşmanız muhtemeldir.
- Eğer kurulum yapmayı bilmiyorsanız bilen bir yakınınıza danışmanız daha iyi olacaktır. Özellikle bilen birinin yapmasını tavsiye ediyoruz.
- Sisteminizi değiştirmeden önce ISO dosyasını indirerek VirtualBox gibi programlar vasıtasıyla sanal makine olarak denemeniz, hoşunuza giderse sisteminizi yükseltmeniz de iyi olacaktır.
-Kullanıcıların bir kısmı memnun iken, birçoğu memnun kalmayarak kullanmaktan vazgeçmiştir. Stabil olmadığı için gerek oyun, gerek normal performans almanıza şu anda pek izin vermiyor. Bunu da dikkate alarak hareket etmenizi tavsiye ederiz.
-Ayrıca bazı yanlış yüklemeler sonucunda kullanıcılar arasında harddisk sorunu yaşayanların da olduğunu öğrendik.  

Windows 10 İndir - Nasıl Kurulur - Kurulum Rehberi , Windows 10 indir full , windows 10 , windows 10 türkçe indir , windows 10 özellikleri 
Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz