Fundastyle - Yaşam Rehberi

Sigarayı Bıraktıran Şifalı Bitkiler

Sigara tüm dünya insanları için büyük bir sağlık sorunudur. Etrafınızda çoğu zaman duymuşsunuzdur. Bu sorundan kurtulmak istenir ancak çoğu zaman sonuç olumlu olmaz.
Sigarayı bırakmak için sadece karar vermek yetmez. Kararlılığı sürdürmek gerekir. Karalılık ise yardımcı ürünler ve besinlerle mümkündür. Bitkiler ve bitki çayları sigarayı bırakmada oldukça etkilidir.
Karabaşotu çayı; sigarayı bırakmak için gün aşırı içilmesi gereken bir çaydır. Bir tatlı kaşığı karabaşotu, bir su bardağı suda 3 dakika hafif ateşte kaynatılarak içilebilir.

Karanfil çayı; yapmak için 6-7 adet karanfil toz haline gelecek şekilde dövülür. Sonrasında içilecek kadar su kaynatılır, kaynatılan su ocaktan alınır ve toz karanfil içerisine eklenir. Çay 10 dakika demlenmeye bırakılır ve içilmeye hazır duruma getirilir.

Melisa; sigarayı bırakmada etkili olan diğer bir şifalı bitkidir. Oğulotu olarak da isimlendirilir. Melisa, sigara bırakılmasına bağlı sinirlilik halini giderir. Yukarıda tarifini verdiğimiz karanfil çayının içerisine tarçın kabuğu ve melisa yaprağı eklenebilir. Günde 3 bardak karışım yapılan çayın içilmesi sigarayı bırakmada etkili olacaktır.

Aslanpençesi; diğer adı Aslankulağıdır. Kibrit çöpü uzunluğunda kesilmiş bitkinin sapları sigara isteği olması durumunda ağza alınır ve 2 cm kırılarak çiğnenir. Çiğnemeye başlandığı anda sigara içme isteği yok olur.

Kalule çayı; sigara bırakmak isteyenler için oldukça destekleyici bir şifalı bitkidir. Yarım litre sıcak suya 1 yemek kaşığı toz kakule veya 3 adet kakule çekirdeği eklenir. 10 dakika demlemeye bırakılır ve ılık olarak tüketilir. İsteğe göre bal veya esmer şeker eklenebilir.
Fundastyle - Yaşam Rehberi

Kaynak ve Daha Fazla Faydalı ve Güzellik İçin Tüm Bilgileri : http://www.fundastyle.com/ adresinden bulabilirsiniz.
Anahtar Kelimeler : ModaGüzellikFaydalı Bilgiler
Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz