Ayrılık Sonrası Yapılması Gereken 10 Şey - Morimel-Kadın Sitesi | Morimel

İlişkiniz bitti ve çok üzgünsünüz. Peki, ayrıldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir? Ayrılık sonrası hayata kaldığınız yerden devam etmek için ne yapmalısınız?

Ayrıldıktan Sonra Yapılması Gerekenler

1. Ayrıldıktan Sonra Arkadaş Kalmaya Çalışmayın

Ayrıldıktan sonra yapılması gerekenler listesinin en başında eski sevgilinizle olan bağınızı koparmak geliyor. Aramak, mesajlaşmak ve görüşmek ayrılık sonrası size yarar yerine zarar getirir. Ayrılık sonrası görüşmeye devam etmek, sizi üzecek bir söz savaşına da sebep olabilir. Biten ilişkinin ardından, üzüntünüz henüz yeniyken ve yaralarınızı sarmamışken arkadaş kalmaya çalışmayın. Eski sevgilinizle bağlarınızı koparın ki daha çabuk iyileşebilin.

2. Ayrıldıktan Sonra Duygularınızı Serbest Bırakın

Ayrıldıktan sonra yaşadığınız acıyı dışarı vurmanın yollarını bulmalısınız. Ağlayın, bağırın ama bir şekilde acınızı dışarı atın. Duygularınızı bir kağıda yazmanız da bu dönemde oldukça faydalı olacaktır. Siz yazdıkça o duygular beyninize daha az uğrayacaktır.

3. Ayrıldıktan Sonra İlişkinin Bittiğini Kabullenin

Ayrılık sonrası zor bir süreçtir. Bu süreci o kişiden uzak durarak daha kısa zamanda atlatabilirsiniz. Ondan uzak dururken de onun gittiğini ve ayrılığı kabul etmeniz gerekiyor. İlişki bittikten sonra eski güzel günleri düşünüp, sürekli bunları konuşmak size fayda sağlamaz. Aksine ayrılık sürecini zorlaştırır. Ona ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüzde dışarı çıkın, yürüyüş yapın ya da sevdiğiniz bir işle uğraşın. Bu size iyi gelecektir.

4. Ayrıldıktan Sonra Fotoğrafları ve Ondan Kalan Eşyaları Ortadan Kaldırın

Birlikte çekildiğiniz fotoğrafları ya da birlikte aldığınız eşyaları kaldırın. Yerlerin başka fotoğraflar ya da tablolar asın. Ondan kalan eşyaları atın ya da bir kutuya koyup göz önünde olmayan bir yere kaldırın. Evinizin şeklini değiştirin. Küçük değişikliklerle de olsa kendinize yeni bir yaşam alanı yaratın.

5. Ayrıldıktan Sonra Kendinizi Bulun

İlişki sırasında belki de yapmaktan vazgeçtiğiniz birçok hobiniz veya alışkanlığınız vardı. Şimdi bunları yapmanın tam sırası! Gitmek istediğiniz bir yere gidebilir, arkadaşlarınıza ve ailenize zaman ayırabilir hatta yeni bir hobi edinebilirsiniz.
6. Ayrıldıktan Sonra Sosyalleşin ve Eğlenin
Ayrıldıktan sonra yapılması gerekenler listesi için bir diğer madde sosyalleşmektir. İlişki bittikten sonra kendinizi eve kapatmak yerine dışarı çıkın, alışveriş yapın, arkadaşlarınızla keyifli saatler geçirin. Geçmişinizin şu anı yaşamanıza engel olmasına izin vermeyin.

7. Ayrıldıktan Sonra Yeni bir İlişki İçin Acele Etmeyin

İlişki bittikten sonra tamamen iyileşmeden yeni bir ilişkiye başlamayın. Aklınızda eski sevgiliniz varken yeni biriyle olmak, onunla olan ilişkinizi de olumsuz yönde etkileyecektir. Bu durum daha çok acı çekmenize neden olabilir.

8. Ayrıldıktan Sonra Kendinize ve Sağlığınıza İyi Bakın

Genellikle insanlar ayrılık sonrası her şeyi boş verirler. Sağlıksız beslenip kilo alırlar, dış görünümlerine önem vermezler. Bu durum kişinin kendinden daha çok nefret etmesine neden olur. Bu yüzden ayrılık sonrası beslenmenize, kişisel bakım ve görünümünüze özen göstermelisiniz.

9. Ayrıldıktan Sonra Güzel Bir Kitap Okuyun

İlişki bittikten sonra iyi bir kitap okuyarak kafanızı dağıtabilirsiniz. Sürükleyici bir kitap okuyarak hem zamanın nasıl geçtiğini anlamaz hem de yeni dünyaları keşfedebilirsiniz.

10. Ayrıldıktan Sonra Tekrar Mutlu Olacağınıza İnanın

Ayrılığın ilk günlerinde belki tekrar sevemeyeceğinizi ve mutlu olamayacağınızı hissediyor olabilirsiniz. Ama bu doğru değildir ve tekrar mutlu olacağınıza inanmalısınız. Eski sevgilinize olan hisleriniz bir gün bitecek ve kendinizi çok iyi hissedeceksiniz.
Ayrıldıktan sonrası yapılması gerekenler, ayrılık sonrası üzüntünüzü atıp tekrar mutlu olabilmek için size destek olacak yöntemlerdir. Evde yas tutmak yerine hayatınıza kaldığınız yerden devam edin.



Ayrılık Sonrası Yapılması Gereken 10 Şey - Morimel-Kadın Sitesi | Morimel
Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz