Profesyonel Ses Çözümleri

Profesyonel Ses Çözümleri

Sinema, tiyatro konser alanları vb. mekanlarda ses özelliklerini uygun şekilde hissedebilmek için bir takım altyapı unsurlarını bir araya getirmek gerekmektedir.
İyi bir ses için, öncelikle iyi bir ses kaynağı gereklidir. Sesi eşit şekilde mekana dağıtabilecek altyapı oluşturulmalı ve test edilmelidir. İyi bir ses kaynağı elde edildikten sonra sesin ortamda yankı yapmasını ve ya ortam dışına çıkmasını engellemek için, ses yalıtımı uygulamak gereklidir.

Neden Ses Yalıtımı Yapılmalı?

Kullanılmak istenilen ses kaynağından en doğru sesi alabilmek ve sesin dış ortama dağılarak kaybolmasını önlemek için ses yalıtımı yapılmalıdır.

Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Ortamdaki sesin dağılmasını ve yankılanmasını engellemek için çeşitli yalıtım malzemeleri kullanılabilir. Duvar içerisine önceden yerleştirilen taş yünü gibi malzemelerin yanı sıra, duvarın direkt olarak üzerine uygulanabilen piramit süngeryumurta sünger gibi malzemeler de kullanılabilmektedir.

Sinema, tiyatro vb. alanlarda taş yünü kullanılmaktadır. Fakat sesin hassasiyetinin ön planda olduğu ses stüdyoları gibi alanlarda piramit sünger ve yumurta sünger ürünleri tercih edilir.

Piramit ve Yumurta Süngerler Nasıl Uygulanır?

Bu tür malzemelerin uygulaması oldukça basittir. Evimizde dahi ses yalıtımı yapmak amacı ile kullanabileceğimiz ürünlerdir. Kare şeklinde kesilmiş olan ve genellikle 75cm x 100cm ebatlarında satın alabileceğiniz bu ürünü uygulama alanına yapıştırmanız yeterlidir.
Tüm parçaları birbirine ekleyerek yapıştırdığımızda, açık alan kalmamasına dikkat etmeliyiz. Açık kalabilecek her alan sesin yankılanmasına neden olabilir.

Piramit ve Yumurta Süngerler Nasıl Yalıtım Sağlar?

Piramit ve yumurta süngerler sesi emerek dağılmasını önleyerek yalıtım sağlamaktadırlar. Bir nevi sesin süngerler üzerinde yutulması ile sesin dağılması engellenmiş olur. Sesin dağılması engellendiğinde, sesin ilk çıkış kalitesinde kalması sağlanmış ve istenilenden farklı bir ses oluşmamış olur.

Neden Piramit ve Yumurta Sünger Tercih Edilmelidir?
Bu ürünlerin birçok tercih sebebi bulunmaktadır. Bunların içerisinde en önemli etken ise, kaliteli bir piramit ve ya yumurta sünger kullanılır ise %100 sonuç alınabilmesidir.
Bir diğer etken ise, farklı ses yalıtım çözümlerine oranla daha düşük malzeme ve uygulama maliyeti olmasıdır.
Kaliteli ses ve düşük fiyat kompleksi bir araya geldiğinde ise vazgeçilmez ürünler olmalarını sağlamaktadır.

Piramit ve Yumurta Süngerlerin Kullanım Alanları Nerelerdir?

Piramit ve yumurta süngerlerin kullanım alanlarını kısıtlamak mümkün değildir. Ev, ofis, iş yeri, taşıt vb. ses yalıtımı yapmak istenilen tüm alanlarda rahatlıkla kullanmak mümkündür.

İhtiyacımız olan tek şey yalıtım malzemesi ve uygulanmak istenilen bir mekan.




Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz