İzmir Boşanma Avukatı - Gülsevin Hukuk Bürosu

        

İzmir Boşanma Avukatı


İzmir Boşanma Avukatı Kavramı Nedir?


Tüm toplumlarda ilk insandan bugüne kadar geçen zaman içinde aile kavramı ile birlikte kullanım bulan kavramlardan birisidir boşanma kavramı. Boşanma kadın ve erkeğin birlikte isteyerek ve ortak karar alarak başlattıkları birlikteliklerini; her iki tarafın ya da sadece tek tarafın isteği ile sonlandırma girişimi ve çabasıdır. Boşanma davası olmadan izmir boşanma avukatı da olamaz.

İzmir boşanma avukatı, aile hukuku konusunda uzmanlaşmış, boşanmak isteyen çiftlerin hukuki süreçlerini takip ederek, evliliğin yasal olarak sona ermesini sağlayan avukatlara halk arasında verilen isimdir. Her ne kadar Türkiye mevzuatında izmir boşanma avukatı adı altında ayrı bir mesleki uzmanlık alanı mevcut olmasa da halk arasında sıklıkla kullanıldığından, anlaşılmayı kolaylaştırmak adına biz de bu kavramı kullanmaya devam edeceğiz.

İzmir boşanma avukatı aile hukuku davalarından olan boşanma davalarına ve türev davalara bakan avukattır. İzmir boşanma avukatı olabilmek için hukuk fakültesi eğitimini başarıyla tamamlamış olmak öncelikli kriterdir. İzmir boşanma avukatı olmak için Hukuk fakültesini bitirdikten sonra ise Türkiye Barolar Birliği çatısı altında bulunan İzmir Barosu’na kayıtlı olunması ve fiili olarak avukatlık yapılması gerekir. Tüm bu kriterler sağlandıktan sonra izmir boşanma avukatı olmak isteyen bir avukat fiilen bu görevi ifa edebilir.

En iyi boşanma avukatı hukuk alanında sıkça kullanılan terimlerdendir. İşinde uzman bir boşanma avukatı, boşanma süreçlerini titizlikle takip eder ve müvekkillerini dava akışı konusunda bilgilendirir. İlk etapta boşanma davası açılıp açılamayacağını netleştirebilmek için aşağıdaki sebeplerin durumuna bakar.

Boşanma Avukatı

Avukat arasında sıralama veya avukatın en iyi olunmasına göre bir kriter bulunmamaktadır. Her avukat çalışmalarını belli bir alanda yürüterek uzmanlaşmakta ve dava tercihini uzman olduğu alanlarda yapmaktadır. Diğer mesleklerde olduğu gibi bizler de vekillik hizmetini sorumluluk bilinciyle hareket ederek mesleğimizi gereği gibi yerine getirmekteyiz. Bu yüzden izmir en iyi boşanma avukatı söylemi de eksik kalmaktadır.

Boşanma davaları velayet, nafaka, tazminat gibi birçok konuyu barındırmış olduğundan tüm konulara hakim olmak, Yargıtay içtihatlarını bilmek çok önemlidir. Boşanma konusunda tecrübe etmiş, kendisini bu alanda geliştirmiş ve çalışmalarını yoğunlukla bu tür davalarda gerçekleştiren izmir uzman boşanma avukatı aracılığıyla davalarınız yürütülmelidir.

İzmir boşanma avukatı, anlaşmalı boşanma davası, çekişmeli boşanma davası, mal paylaşımı davası, nafaka davası, velayet davası, velayetin değiştirilmesi davası gibi aile hukukunu ilgilendiren konularda donanımlı olan avukattır. Gülsevin Hukuk Bürosu izmir avukat ofisi anlaşmalı boşanma davası, çekişmeli boşanma davası, mal paylaşımı davası, velayet davası ve aile hukukunu ilgilendiren birçok konuda müvekkillerinin haklarını alabilmeleri için titiz ve özenli bir çalışma yapar. İzmir boşanma avukatı, müvekkillerinin hak kaybına uğramamaları, boşanma davası, velayet davası, mal paylaşımı gibi davalarda hızlı sonuç alınabilmesi için elinden gelenin en iyisini yaparak, müvekkilleri aracılığıyla boşanma davası ile ilgili gerekli bilgi, belge, delillere ulaşır ve çalışmalarına başlar.

Boşanma eylem olarak bir birlikteliğin sonlandırılması sürecidir. Birliktelik süresince var olan kazanımların ayrılması işlemi bu kavramın içindedir. Mal ayrılığı, nafaka, velayet isimleri herkes tarafından bilinmektedir. Bu yapısı nedeni ile boşanma; gerçekleşmesi beklenen bir somut isteği de beraberinde taşır. Biz buna kısaca “beklenti” genel adlandırması ile ifade edeceğiz. Beklenti kelimesi bünyesinde “belirsizlik” kavramını da barındırır. Bu belirsizlik belirli koşulların yerine getirilmesi ile ortadan kaldırılabilir Beklentiler değişim gösterebilir ve değişebilir. İzmir boşanma avukatı boşanma davalarında tüm süreçleri boşanmanın gerçekleşmesi üzerine ya da boşanma sonucunda mağduriyetlerin önüne geçmek amacı ile müvekkillerinin beklentileri üzerine planlar.

İzmir boşanma avukatı vasıtasıyla anlaşmalı boşanma davası açılabileceği gibi durumun şartlarına göre çekişmeli boşanma davası da açılabilir. Boşanma davasının açılabilmesi için kanunda boşanma sebepleri arasında sayılan hallerden birisinin varlığı gereklidir ve şarttır.

Anahtar Kelimeler : izmir boşanma avukatı, izmir velayet avukatı, izmir avukat, izmir anlaşmalı boşanma avukatıizmir miras avukatı


https://www.gulsevinhukuk.com/

İzmir Boşanma Avukatı - Gülsevin Hukuk Bürosu


Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz