Heryeri Yıkıp Geçen IRMA KASIRGASI ! | Yazarlandin.com | Yazarın Bakışından

Irma kasırgasını son günlerde haberlerde fazlasıyla görmüşsünüzdür. Her tarafı yıkıp, yok eden bu kasırga hala ilerlemeye devam ediyor.

Karayipler’de Irma Kasırgası

İlk olarak Karayipler’ de biranda başlayan kasırga 26 kişinin ölümüne sebep olmuştu. Küba ve Dominik Cumhuriyeti Haiti’yi vurduktan sonra AB’ye uğraması bekleniyor. Canavar kasırga adıyla anılan Irma Kasırgasının, 300 kilometrelik hızının 270 kilometre hıza düşüp ABD’nin Florida eyaletine ulaşması bekleniyor. Bu yüzden 5.5 milyon insan bulunduğu bölgeden tahliye edildi. Tahliye sayısı ülkede bir rekor. Biraz da kasırgadan bahsedeyim sizlere.

Irma Kasırgası
Heryeri Yıkıp Geçen IRMA KASIRGASI ! | Yazarlandin.com | Yazarın Bakışından
Irma Kasırgasının Uzaydan Görüntüsü

Irma kasırgası yani canavar kasırga en şiddetli kasırgalardan biri. Hızını 300 kilometreye kadar yükseltmiş ama yavaş yavaş hızını kaybeder durumdadır. Irma kasırgası, kategori 5’te bulunmaktadır yani Atlantil ve Pasifik Okyanusu arasında oluşacak rüzgar hızına göre Saffir-Simpson ölçeğinin en şiddetli bölümünde bulunmaktadır. Hızı saatte 250 kilometre üstünde olan kasırgalar kategori 5’te bulunmaktadır. Bu kasırgalar okyanuslardan çok karaya ulaştıklarında feci şekilde hasara ve çok sayıda ölüme neden olabilecek tiplerdendir.
Daha Fazla Yazı Ve Yaşam, Sağlık, Teknoloji ve Bilim İçin www.yazarlandin.com adresini takip etmeyi unutmayın.
Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz