Kanun Hükmünde Kararname Mağdurları Destek Platformu


Kanun Hükmünde Kararname Mağdurları Destek Platformu


www.khkmagdurlari.org


672 sayılı KHK ile terör örgütüne üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı (bağlantısı) yahut irtibatı olduğu öne sürülen 657 sayılı kanuna tabi memurların, öncelikle son derece acil olan hukuki desteklerinin etkili şekilde sağlanması; akabinde organize olmalarını sağlayarak yurt genelinde mağduriyetlerinin gündeme getirilmesini ve nihayetinde etkili ve adil soruşturmalar ile mağduriyetlerinin giderilmesini amaç edinmektedir.

Bu çerçevede aynı KHK ile mağdur olan memurlar ve uzman hukukçular tarafından başlatılan bu çalışmanın kapsamına 657 sayılı yasaya tabi memurlar girmektedir. Bu kapsam sınırlamasının sebebi hem uzmanlık alanımızın 657 sayılı Kanun olması, hem de sosyal anlamda mağdur memurların daha güçlü kamuoyu desteği sağlayacağına olan inancımızdır.

657 sayılı yasa dışındaki personel Kanunlarına tabi kişilere ve KHK’lar sebebiyle farklı mağduriyetler yaşayanlara başvurmaları halinde hukuki destek sağlanmaya çalışılabilir ancak bu süreç içerisinde sadece 657 sayılı kanuna tabi memurlar ile birlikte hareket edeceğiz.



Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz