HTC, MWC 2015'te One M9'u Resmi Olarak Tanıttı!


HTC'nin her sene üst seviye olarak çıkardığı One serisi telefonların sonuncusu olacak olan One M9, ortaya çıkan kılıf ve bazı detaylarıyla merak uyandırmıştı. Ayrıca bu haberimizde bahsettiğimiz HTC Kıdemli Global Online İletişim Müdürü Jeff Gordon'un "iPhone çok sıkıcı" yorumuyla iddialı bir görüş sunmasıyla "Acaba HTC nasıl bir telefon ile geliyor?" düşüncelerine yol açmıştı.

Şimdi ise biraz önce yapılan HTC lansmanıyla beraber One M9 tanıtılmış oldu. İşte tüm detayları;



Yapılan kısa tanıtıma birçok cihaz tanıtan HTC, aslına bakılırsa biraz aceleci davranarak sadece bazı detaylarına yer verdi. Fakat daha önce sizlere daha önce belirttiğimiz tüm özellikler resmiyet kazanmış oldu.

Bu özelliklere tekrar değinmek gerekirse; HTC One M9, 5 inç boyutundaki FullHD Super LCD3 ekranı Gorilla Glass 4  ile koruyacak ve 2GHz hızındaki Snapdragon 810 işlemciden gücünü alacak. 20MP arka kamerasıyla mükemmel bir çekim vaad eden HTC yetkilileri 4UP ön kamera ile de karanlık ortamlarda yapacağınız özçekimlerde Ultrapiksel teknolojisinin yardımıyla çok daha iyi görüntüler elde edebileceğinizi iddia ediyor. 3GB RAM ile gelen One M9'da yapacağınız işlemlerde rahatlık sağlayacak. Tabi yüksek çekim kalitesi ve uygulama boyutlarının artması için yüksek bir kapasiteli depolama alanı gerekiyor. Bunun için de 32GB depolama kapasitesi tercih eden HTC, MicroSD kart desteğiyle de dilediğiniz boyuta arttırabilmenize olanak tanıyor.



HTC'nin One serisi cihazlarındaki belki de en önemli kozu olan BooumSound hoparlörler bildiğiniz gibi önceden Beats Audio destekli üretilmekteydi. Bu haliyle çok sevilen telefon, HTC ve Beats Audio firmalarının anlaşma süreleri dolması sonrası artık Beats teknolojisini kullanmayacaktı. Çözümü Dolby Digital'de bulan firma, HTC One M9'da Dolby destekli BoomSound hoparlörleri ile müzik konusunda yine en iyi parformansı verecek gibi duruyor.



Müzik konusunda aryrıca Harman Kardon firması ile de bir ortaklığa giden HTC, müzik dinlerken kablosuz olarak hoparlörlere anında şarkınızı aktarmanızı sağlıyor.

Beklenenin aksine 2900mAh değil, 2840 mAh batarya ile tanıtılan One M9, tüm günü tamamlayabildiğini iddia ediyor. Arycıa QuickCharge 2.0 teknolojisine sahip olan One M9 yarım saat şarj sonrasında %60'ın üzerinde bir dolum sağlayacak.



Android 5.0 Lollipop arayüzüne sahip olacak olan One M9Sense 7 ile gelecek. Sense 7  konusunda da birçok yeniliğe giden firma, artık Sense arayüzü içerisinde kendi kendinize tema yapma olanağı da sağlıyor.

İstediğiniz fotoğrafı ve istediğiniz renk seçimine de olanak tanıyan One M9, ikonlar konusunu da kullanıcıların zevkine bırakmış. Böylelikle tamamen kullanıcının zevkine ve isteğine göre temalar oluşturulabilecek.



Yeni DotView kılıfında da yeniliklere giden firma, artık birçok özelliği de ekleyerek daha hoş bir hale getirmiş. Batarya durumu, gelen aramayı cevaplama, hava durumu gibi detayları da gösteren kılıfta, aynı zamanda aşağıdaki görselde olduğu gibi sevdiklerinize küçük sürprizler de yapabilmenize olanak tanımış.





HTC Sense Home Widget özelliği de barındıran yeni arayüzde bulunduğuz konuma göre bir widget ayarlaması yapabiliyorsunuz. Örneğin iş ve ev olarak ayarlama yapabildiğiniz bu durumda siz ofisinize gittiğinzde One M9 ofiste en çok kullandığınız uygulamaları ana ekrana getirerek size kolaylık sağlıyor. Daha sonra eve döndüğünüzde ise normal haline gelen ana sayfa, okul gibi farklı yerlerde de sizin ayarladığınız uygulamaları otomatik olarak ana sayfaya alacak.



Daha önce de belirttiğimiz gibi LTE ve NFC desteği de bulunan telefon, Tunç Grisi, Altın, Gümüş ve Pembe renk seçeneklerine sahip.






Yorum Attığınız İçin Teşekkür Ederiz